Kindergarten K

all projects

Client

Public

Status

Open competition, Honorable mention

Size

2400 m²

Year of completion

2022

The proposed kindergarten is centrally located in the city of Kranj, surrounded by lush old trees, creating a park-like atmosphere. The compact, two-story design of the building was chosen to preserve all the existing trees on the site. The floorplan is organized with the playroom area facing south, while the administration section and common spaces are positioned towards the north. Connecting these spaces is an indoor double-height atrium, serving as a versatile gymnasium and event space.

The construction design of the kindergarten is rational, utilizing load-bearing walls and plates made of cross-laminated wood panels without additional reinforcements. The use of construction wood is also showcased in the interior. The exterior facade features continuous terraces that extend outward, providing outdoor play areas for children and a seamless connection to the surrounding nature.

Services we provided

  • Urban planning
  • Urban studies
  • Feasibility studies
  • Design development

Project associates

  • Navor d.o.o.

Awards and recognitions

  • Open competition, Honorable mention
  • Awarded by Chamber of Architecture and Spatial Planning of Slovenia

House S

More

We are happy to help you with your project needs.

Arrange a call